Skip to main content

AI robots gaan ons helpen

Boston Dynamics is een Amerikaans bedrijf dat staat voor het ontwikkelen van robots met geavanceerde technologie en vermogen om op natuurlijke omgevingen te navigeren.

Boston Dynamics is opgericht in 1992 door Marc Raibert en is gevestigd in Waltham, Massachusetts. In 2013 werd het bedrijf overgenomen door Google X en in 2017 door SoftBank.

Boston Dynamics heeft een aantal verschillende robots ontwikkeld, waaronder de BigDog, Cheetah, WildCat, Atlas, SpotMini, Handle en de nieuwste, de Digit. Deze robots zijn ontworpen om te navigeren in een natuurlijke omgeving, zoals een gebouw, bos of open terrein. De robots hebben ook geavanceerde sensoren, zoals lidar en RGB-camera’s, waarmee ze omgevingen kunnen scannen en objecten kunnen herkennen.

Boston Dynamics heeft ook samengewerkt met andere bedrijven om aan toepassingen te werken en hun robots te verbeteren. Ze hebben bijvoorbeeld samengewerkt met Amazon om robots te maken die gebruikt kunnen worden in het magazijn voor het verzamelen van bestellingen.

Waar is boston dynamics robots nu mee bezig

Boston Dynamics is momenteel bezig met het ontwikkelen van robots die kunnen worden ingezet voor verschillende industriële toepassingen, zoals logistiek, bouw, inspectie en landbouw. Ze zijn ook bezig met het ontwikkelen van robots die kunnen worden gebruikt voor persoonlijke assistentie, zoals het helpen bij het uitvoeren van dagelijkse taken. Daarnaast werken ze ook aan het ontwikkelen van robots die kunnen worden ingezet voor militaire toepassingen, zoals het zoeken naar mijnen en het uitvoeren van verschillende soorten missies.