Skip to main content

3D lichaam scan door Metahero

Kort geleden werd er in Dubai een 3D fotografische scanner gepresenteerd, die als meest geavanceerde fysieke poort naar de digitale wereld gezien kan worden. De structuur weegt 1,5 ton en gebruikt 200 van Sony’s nieuwste generatie camera’s, waarvan er zelfs enkele onder de grond geplaatst zijn. “Dit is net een ‘star gate’. Je loopt erin en je komt in een nieuwe universum,” zei Robert Gryn, oprichter en CEO van Metahero, terwijl hij de scanner beschreef.

Gryn en David Lin, anchor bij Kitco News, spraken in de fotoscanner op de Future Blockchain Summit in Dubai. Gryn is ook partner van Wolf Digital World.

Gryn legde uit hoe de scanner werkt. “Het duurt een 100ste van een seconde om een foto van alle kanten te maken als je in het midden staat. We maken dan een enorm bestand aan, ultra HD-resolutie van jezelf, een avatar,” zei Gryn. “Ons overkoepelende doel is om de grootste database van gescande objecten en mensen ter wereld te bouwen voor de metaverse, voor deze vierde industriële revolutie.” De metaverse is een virtuele-realiteit ruimte waarin gebruikers kunnen communiceren binnen een computer-gegenereerde omgeving en andere gebruikers.

Gryn beschreef hoe deze 3D-scan gebruikt kan worden in gaming. “Met je avatar kun je jezelf uploaden in GTA Six, als jezelf rondlopen in de stad of wat je maar wilt. Bovendien kun je je avatar licentiëren en game-ontwikkelaars toestaan om jou als personage in games te gebruiken. Je kunt winst maken op je scan die je oorspronkelijk betaald hebt,” zei Gryn.

De kosten van de scan bedragen $ 200 en het kan 150.000 mensen per jaar scannen. “Je betaalt voor een scan, en daarna kun je winst maken door je scan te gebruiken in gaming of medicijnen of wat dan ook. Het is aan jou of je dat wilt doen, tenzij je een privacyprobleem hebt, maar we gaan ervoor zorgen dat iedereen een passief inkomen kan verdienen door te worden gescand,” verklaarde Gryn.

Naast gaming, zo benadrukte Gryn, zullen de foto-scans oneindig veel mogelijkheden hebben. “De metaverse zal één ding zijn, maar je kunt deze scans gebruiken voor mode en medicijnen. De metaverse zal uiteindelijk iets worden dat alle digitale werelden verenigt in één vloeiend geheel,” zei hij.

“Uiteindelijk zal het allemaal samenkomen, en je zult van één spel naar een ander in een digitale fysieke ruimte kunnen gaan,” voegde Gryn toe. “Het zal de nieuwe grens van het internet zijn, en gemanifesteerd als een digitale weergave van de echte dingen.”

Calling himself a cryptopreneur, Gryn sprak over de Metahero Token die hij onlangs lanceerde als de exclusieve munteenheid voor alle transacties voor zijn bedrijf. “Je zult met de Metahero-token binnen ons hele ecosysteem kunnen transacteren, deze enorme database van objecten, mensen en alles,” zei Gryn.

 

Bron: https://www.kitco.com/news/2021-10-27/This-futuristic-portal-takes-you-from-the-physical-world-into-the-digital-Metahero-s-Robert-Gryn.html