Skip to main content

Wat is pi coin?

Pi Coin is een cryptocurrency die op het Blockchain platform draait. Het is een Decentralized Autonomous Organization (DAO) die door de Pi Network-gemeenschap wordt gedreven. Het doel van Pi Network is om een wereldwijd digitaal betaalsysteem te creëren waarmee mensen gratis geld kunnen verdienen door simpelweg hun mobiele apparaten te gebruiken. Pi Coin is een peer-to-peer digitaal betaalsysteem waarmee mensen in staat zijn om waarde aan elkaar over te dragen, zonder dat er een tussenpersoon nodig is. De waarde van Pi Coin wordt bepaald door de marktvraag en de voorraad van Pi Coin. De waarde kan variëren afhankelijk van de vraag en het aanbod van Pi Coin. Het is belangrijk om te benadrukken dat Pi Coin geen beleggingsvehikel is en dat je geen gegarandeerde rendementen krijgt.

Door wie is het opgericht?

De Pi Network werd in 2018 opgericht door academici van Stanford University, Nicolas Kokkalis en Chengdiao Fan. Op 14 maart 2019 publiceerden zij een whitepaper en lanceerden de Pi Network app. De Pi Network app wordt gebruikt om de Pi cryptocurrency te minen, met gebruikers die iedere 24 uur een knop indrukken.

Gebruikers krijgen van een lid een uitnodigingscode om de app te gebruiken. Het platform heeft een referentiesysteem waarin gebruikers extra geld verdienen op basis van hoeveel nieuwe gebruikers zij aanmelden.

Pi Network verschilt van veel andere cryptocurrencies doordat het een eigen mechanisme gebruikt, het Stellar Consensus Protocol. Hiermee kunnen gebruikers een beloning ontvangen voor hun deelname aan het netwerk.

Er zijn vier soorten gebruikers op de Pi Network. Dit zijn:

Pioneer: Mensen die Pib minen door op de knop te drukken. Er waren op 5 januari 2023 meer dan 35 miljoen Pioneers.

Contributor: Gebruikers leveren een lijst met betrouwbare gebruikers aan het netwerk in ruil voor een incentive.

Ambassadeurs: Mensen die nieuwe gebruikers naar het netwerk brengen met behulp van hun referentiecode.

Nodes: Deelnemers die het Pi node-software gebruiken op hun thuiscomputers.

Toen de pi network werd gelanceerd, was de basisminingssnelheid 1,6 PI per uur, wat werd verminderd tot 0,8 PI nadat 100.000 gebruikers waren toegevoegd. Toen een miljoen mensen de app begonnen te gebruiken, daalde de beloning naar 0,4 PI per uur en daalde vervolgens naar 0,2 PI per uur toen de gebruikersbasis 10 miljoen bereikte. De mining zal doorgaan tot het netwerk een miljard leden heeft bereikt.

Hoe kan ik meedoen?

Om mee PI coin te kunnen verdienen met je telefoon moet je uitgenodigd worden door een deelnemer. Vul de gebruikersnaam in bij het aanmelden en begin met het sparen van PI. Het Pi network kost je verder niks. Er hoeft geen angst te zijn te een telefoon sneller leeg zal gaan. Het enige wat je moet doen is 1 keer per dag de app te openen en op mine te klikken.

Wil jij meedoen?

Klik dan op de volgende link https://minepi.com/Miyahiko

Download de app Google play / Apple store

Vul bij het registeren de volgende uitnodigingscode in: Miyahiko

Nadat je geregistreerd bent kan er begonnen worden met minen en kan je andere uitnodigen om mee te doen.

Let op: Pi is geen gratis geld. Het is een langetermijnproject waarvan het succes afhangt van de collectieve bijdragen van zijn leden. Pi is toegewijd om mensen te helpen om meer economische waarde te verkrijgen die vandaag naar banken, technologiegiganten (bijv. Facebook, Amazon) en andere tussenpersonen gaat.